Akademi için Animasyon ve 3B Modelleme olmak üzere iki farklı eğitim programı hazırlanmıştır. Bu programlar çevrimiçi öğretim materyalleriyle desteklenmiş yüz yüze eğitim programlarıdır. Yani hayır, tamamı çevrimiçi olan bir eğitim programı henüz hazırlanmamıştır.
Yaşı 18 ve üzeri olan herkes akademiye başvurabilir.
Başvurular form, mülakat ve kişilik envanteri olmak üzere 3 aşamada gerçekleştirilir. Çevrimiçi formda başvurusu yeterli görülen adaylarla çevrimiçi mülakat için görüşme bilgileri paylaşılır. Mülakat değerlendirmesi sonrası uygun bulunan kişilere kişilik envanteri iletilir. Böylelikle ana liste ve yedek liste oluşturulur. Ana listeye giren kişilerin değerlendirmesi eğitimin başlamasından itibaren 2 hafta daha devam eder. Bu sürede disiplinsizlik, yeterli devamlılık sağlamama veya uyumsuzluk gibi sebeplerle katılımcının akademideki yeri yedek listeden birine verilebilir.
Akademi vizyonuna göre amaç, mesleki bilgisi yüksek kişileri bir araya getirmek değil, motivasyonu ve ilgisi en yüksek kişilerin gelişimini desteklemektir.
Akademide eğitim programları hem Animasyon hem Modelleme bölümü için 6 ay sürer. Animasyon Pazartesi- Çarşamba, Modelleme Salı- Perşembe olacak şekilde haftada iki gün yüz yüze eğitim bulunur. Bu süreler dışındaki zamanın da ödev ve projeler ile gelişim odaklı şekilde yönetilmesi beklenir.
Akademiye Animasyon bölümü için 30, Modelleme bölümü için 30, toplam 60 katılımcı kabul edilir.
Yüz yüze eğitimler İSF Stüdyoları’nda verilecektir.
(Bahçelievler, 79. Cd. No:84 06830, Gölbaşı/ Ankara)
Katılımcılar, Rafadan Tayfa sinema filmleriyle gişe rekorları kıran stüdyoda animasyon üretim süreçlerini yakından gözlemleme imkânı bulacaktır.
Akademi içinde 30 kişilik sınıfta ihtiyaç olunan her türlü donanım mevcuttur. Ancak yüz yüze eğitim dışında kalan zamanı verimli geçirip ödev yapmak, asenkron öğretim materyallerini edinmek için evet, evde kendi bilgisayarınızın olması gereklidir.
Eğitim dili Türkçedir. Verilen ek materyal ve okuma önerilerinde yabancı kaynaklar bulunabilir.
Eğitim sonunda katılımcıya katılım belgesi verilecektir. Bu belgeyi alabilmek için yüz yüze eğitimlere yaklaşık %85 oranında katılmış olmanız gerekir. Eğitim süreci başında verilen projeyi eğitim sonunda tamamlayıp sunmanız gerekmektedir.
Eğitimlere düzenli katılıp proje sunumunda jüri değerlendirmesinde listeye giren katılımcılar ANFİYAP bünyesinde bulunan stüdyolardan birinde staj imkânı bulacaktır.